Астън Вила- Фулъм

За гостите цял мач игра Димитър Бербатов, който удари гредата през второто полувреме и за пореден път доказа, че не може да бележи на този стадион, а след 10-та минута като резерва се появи и Станислав Манолев на мястото на контузилият се Дъф.
През първото полувреме
Астън Вила очаквано бяха по-активният отбор и след добра атака на Кристиан Бентеке , Андреас Вайман нанесе силен удар, но Марк Шварцер по чудо спаси.
Отново Бентеке започна атака, при която Шарл Н’Зогбиа нанесе удар, но отново Шварцер спаси със страхотен рефлекс.
При центриране на Шарл Н’Зогбиа топката попадна във Бентеке ,който от два метра не улучи вратата.
Малко преди почивката и гостите имаха положение за гол, след като Ричардсън проби елегантно покрай съперник по крилото и поднесе към Бербатов в наказателното поле. Българинът стреля с първото си докосване, но прати топката покрай вратата.
Пет минути след почивката Бербатов имаше страхотно положение за гол. Той бе изведен от Брайън Руис в ситуация на засада, която обаче не бе маркирана от съдиите. Берб
атов напредна и стреля покрай вратаря, но уцели страничната греда.
В 55-та минута Вила откри резултата. След пробив на Вайман топката бе изчистена към Н’Зогбиа, който бе леко встрани от вратата и всички очакваха да подаде към съотборник. Той обаче отправи много техничен фалцов удар към далечната греда и направи Шварцер безпомощен.
В 66-та минута обаче резултатът стана 1:1. След центриране от корнер пред вратата на домакините Фабиан Делф отклони с глава на близката греда и излъга Брад Гузан, вкарвайки топката в собствената си мрежа.
Самият Делф можеше да се реваншира за грешката си в 74-та минута, когато ниско центриране пред вратата не бе изчистено от двама защитници и стигна до него на втората греда, но той от пет метра стреля ужасно неточно над вратата.
В последната минута и Бентеке имаше възможност, след като елегантно се освободи от Хангеланд в наказателното поле, но силният му диагонален удар не уцели вратата
а може би трябваше да потърси заелият добра позиция Бент.

Вашият коментар