Астън Вила -Лийдс

Астън Вила победиха отбора на Лийдс и си гарантираха на този етап от надпреварата в Чемпиъншип , участие в баражите за Висшата Лига. След като пропуснахме да се класираме директно , заради“ неочаквани“ загуби от КПР, Норич и Болтън, това е най-реалното което можеше да се случи. Едва ли Кардиф и Фулъм ще допуснат по две загуби докрая.

Иначе в този мач излязохме с двама нападатели, Коджа и Грабан  и веднага защитата на гостите беше тествана. Гостите бяха заложили на млади момчета, като най-много се понравиха Пийрс и вратаря Фарел. Противно на очакванията първия точен удар беше за гостите, но Сам Джонстън беше на мястото си. Коджа взе да се доближава до позната си форма а Грабан, Грилиш и Снодграс постоянно тормозиха защитниците. Фарел също показа класа и спаси удари на Грилиш и Снодграс. В 29-ата минута обаче след центриране от Грилиш,  Грабан се извиси и  с глава откри резултата. Последваха още пропуски за нашия отбор, като най-фрапантен беше на Коджа.

Второто полувреме в игра за гостите се появи Сайз, който раздвижи играта на гостите и постепенно започнаха да се появяват пукнатини в нашата защита. Единак и Тейлър постоянно бяха тормозени и това даде възможност на гостите да обстрелват вратата ни. Сам Джонстън беше решил и този мач да заключи вратата си  и след като не успяхме на три пъти да увеличим резултата, трите точки бяха записани на наша сметка и вече можем да чакаме баражите.

Вашият коментар