Отговор: Отбор на фен клуба

Начало Форуми Основен форум Предложения Отбор на фен клуба Отговор: Отбор на фен клуба

#2645
Димитър Бонев
Модератор

Това мисля да публикувам в медийте.Какво е вашето мнение по въпроса?

Началото – спортна дейност, благотворителност, социална ангажираност .
Футболния отбор на Bulgarian Lions A.V.S.C. е създаден през 2014 година, след като голяма част от членовете на клуба спонтанно решиха, че идеята си заслужава. Така новосформирания отбор от членове на клуба от цялата страна присъстваха на първия официален мач по време на провеждащия се в град Русе финален турнир от Каменица Фен Купа. Срещата се проведе на Градския стадион в Русе, а противник ни беше сборен отбор от журналисти. В състава ни имаше членове на клуба от Англия, Стара Загора, София и Пловдив и със специалното участие на Божидар Искренов и на Кирил Глушков, мениджър на Каменица Фен Купа. Клубът ни записа победа с 4-2.
Фен клуба още от създаването си макар и с малко – директно и индиректно, допринесохме за личностните каузи зад тези прояви.А те не са никак малко – събирахме пари и играчки за децата от болници Acorns във Бирмингам, като лично капитана на Астън Вила, Стилиян Петров, ги раздаде от наше име, събрахме пари и дарихме фланелка на отбора за Благотворителния търг, организиран от Дарик Радио и Ники Кънчев, разпространявахме фланелки в подкрепа на лекуващия се от левкемия наш капитан . Ние вярваме, че всеки човек трябва да притежава чувство за Лична социална отговорност – подобие на Корпоративната социална отговорност, развитието на които ще помогне на много хора в нужда и ще облагороди обществото ни като цяло. Още повече, това важи и за организациите с идеална цел – ние трябва да бъдем пример за социално отговорно поведение и подкрепа към нуждаещите се! Съответно ние предлагаме и начин, по който всеки човек и всяка компания да изрази своята личностна и обществена позиция и подкрепа – чрез спорта!
Всички футболни срещи ще бъдат с благотворителен характер. Спортните събития, които организираме ще са с демонстративен, състезателен, семинарен , благотворителен и рекламен характер . Целта ни е и да бъдат поканени личности свързани с футбола.
Имаме идея да организираме във бъдеще време и Лига между фен клубовете от цялата страна като схемата на мачовете може да е :
– уникална система за точкуване, вземаща предвид и коефициент на ефективност, феърплей и др.
– свoбодна програма – участниците в Лигата задават сами часовете и датите си за участие.
– възможност за предизвикателства срещу опоненти – например отбори от футболисти играещи в различни отбори, отбори на журналисти или зрители.
– канене и приобщаване на участници от малцинствени групи, от различни етнически и социални групи, хора с физически увреждания.
– много индивидуални и отборни награди
– широко медийно отразяване
Стратегия – Спортът като социален инструмент
Една от нашите главни цели е да създадем устойчиви контакти и връзки между клубовете,подкрепящи останалите отбори – главно със социална и обществено-значима насоченост (превенция срещу различни зависимости, рискове, нездравословен начин на живот, социално изключване и др.) Желаем да осигурим най-добрите условия – за да може да участват деца и юноши от всички социални слоеве – за подготовка и състезателен процес на момичета и момчета и аматьори (мъже и жени) по този вид спорт, а в по-дългосрочна перспектива – а защо не и за всички възможности за професионална реализация в спорта!
Периодично изразходване на средствата
Средства от Благотворителните мачове ще бъдат дарявани на хора / организации в нужда, индивидуалности с определени заложби в спорта и / или за подпомагане на тяхното физическо развитие, активен начин на живот, социално включване, даване на възможност за спортна изява и др.
Има идея да се създаде фонд във който ще бъдат привеждани средства за благотворителност, като всеки ще бъде информиран за изразходването им.
Всеки може да помогне: като индивидуален дарител или юридическо лице, чрез присъединяване на събитие , като партньорска спортна организация, подпомагаща фонда или просто като участник в нашите турнири…
Фондът е средство за подпомагане на деца от различни социални и етнически общности, както и спортисти, нуждаещи се от специални грижи
Ще разбирате първи за всички наши дейности, касаещи набирането на участници, участие във вътрешни и международни срещи и проекти в нашия сайт. Всеки участник ще получава значка на фен клуба.