Тонев официално при нас

.
Още миналата седмица имаше спекулации, че Астън Вила и Лех са се договорили за трансфера.
Даже имаше предположения че трансфера ще се осъществи още този четвъртък. Междувременно обаче се появиха информации, че от 23-годишният национал се интересуват още от Селтик, Вердер и Карпати Лвов ,като се спомена дори, че украинският тим е предложил 4 милиона евро за Тонев, но той е отказал офертата.
Оказва се обаче, че наистина е имало договорка между Астън Вила и Лех и днес трансферът бе обявен окончателно. За сделката е помогнал и Стилиян Петров, който е посрещнал Тонев на „Вила Парк“.

Александър Тонев премина медицински прегледи и се договори за личните си условия днес.
Самият Тонев коментира пред сайта и телевизията на Вила:
„ Много съм щастлив да бъда част от Астън Вила и съм много горд да облека тази фланелка. Астън Вила е голям клуб и мениджърът и клубът вярват в младите играчи и отборния дух. Футболът не е само въпрос на индивидуалности. Това е отборен спорт и ние играем заедно. Това може се види във Вила, отборът играе като колектив“.
„Сега съм част от този колектив и съм жаден за успехи. Искам да покажа на всички какво мога. Играл съм преди пред голяма публика, но атмосферата в Англия е нещо уникално“.

„Присъствието на Стилиян Петров тук имаше огромно влияние за решението ми да дойда тук. Стилиян и Димитър Бербатов се представиха наистина добре в това първенство и аз искам да направя същото“.
Стилиян Петров също коментира идването на Тонев:

„Играх редом до Алекс, така че имам известна представа какъв футболист е. Важното обаче е, че мениджърът го харесва също, както и начинът му на игра. Мисля, че феновете на Вила получават вълнуващ играч. Той има силен крак, което е интересното нещо за него. Той е бърз и може да направи разлика в този млад отбор. Снощи говорихме с него и той е много развълнуван“.

Вашият коментар