Стоук Сити- Астън Вила

Нещата можеха да изглеждат по друг начин ако във  вторато минута,  съдията Клатънбърг беше посочил точката на дузпата след игра на Бейкър в наказателното поле. След този момент играчите на Вила взеха нещата в свои ръце и доминираха до края на срещата. В деветата минута,  Агбонлахор се възползва от паса на Лоутън и с левият крак откри резултата. Вила продължаваха да доминират и в 30-та минута Ваймън можеше да удвои резултата но ударът му срещна лявата греда на вратата пазена от Бегович. Домакините не застрашиха вратата на Гузън сериозно  и се отчетоха само с далечни центрирания.

През второто полувреме нещата не се промениха на терена но мениджъра на домакините пусна в игра Чарли Адам който раздвижи играта на домакините и атаките им станаха по- опасни за отбраната на Вила. И в 79-та минута Майкъл Кайтли след пас на Адам от точката на дузпата изравни за 1-1.

Футболистите на Вила реагираха като ужилени и започнаха да атакуват и след корнер и отбита топка от защитник на Стоук, тя  попадна в Майкъл Лоутън, който пое топката на гърди и с удар от около 30 метра вкара  в горния десен ъгъл. Стоук се впуснаха да търсят ново изравняване и от това се възползваха бързите футболисти на Вила, който излязоха четирима срещу Бегович и Бентеке отбеляза петнайстият си гол във Висшата Лига в 90-та минута.

 

Вашият коментар