Чиста победа над Норич

 

Нашия мениджър беше заложил само на единствения си здрав нападател напред а Гана,Уестууд, Верету,Гил и Бакуна оперираха в средата на терена ,като постоянно някой от тях помагаше на Габи.Защитата ни в лицето на капитана Ричард, Лескът ,Окоре и Сисоко донякъде и с късмет ,успяха да запазят вратата ни суха.Това е първата ни победа с разлика от два гола през този сезон. Гостите играха добре и имаха своите шансове но не успяха да ги реализират.Особено през първото полувреме  и в края на мача чрез Мбокани и Бамфорд, можеха вгорчат живота на домакините но този път късметът беше с нас.Първото полувреме мачът беше равностоен, като по-активни бяха гостите. В 20-ата минута Мбокани стреля но ударът му не попадна в целта а в 23-ата Нийсмит повтори същото упражнение но този път среля вляво от целта. В 32-ата минута много активния в този мач Карлес Гил стреля от наказателен удар но не улучи целта. И когато полувремето отиваше към  нулево равенство, в  45-ата минута след изпълнение от ъглов удар на Карлес  Гил, Лескът се пребори със защитника  за високата топка и отбеляза гол.

 

 

 

 

 

 

През второто полувреме отборът ни излезе преобразен.Още от самото начало започнахме да атакуваме вратата на „канарчетата“ , като Карлес  Гил заигра до Агбонлахор. Още в 51-ата минута Габи можеше да отбележи след подаване на Гана но Руд спаси.Но две минути по-късно Габи напомни за себе си ,след като видя едно неразчетено излизане на Руд и хладнокръвно отбеляза за 2-0. Извеждащия пас към него беше дело на  Верету, който в този мач подаде още четири брилянтни паса, които не бяха оползотворени.

До края гостите направиха три смени и засилиха атаката си но нашите полузащитници и защитници се справиха,като Лескът и Окоре на два пъти избиваха от голлинията след неразчетени излизания на разколебания в този мач Марк Бън. В края на мача в игра се появи Кларк на мястото на изморения Ричардс,който предаде капитанската лента на играча на мача  Габи Агбонлахор.

Така отборът ни събра шестнадесет точки  и е на цели осем от спасението  но до края остават само тринадесет кръга.

 

Вашият коментар