Феновете на МанЮ показаха „класа“

И знам, защо никога няма да седнат на трона на опонентите си от Ливърпул. Да, дали благодарение на Сър Алекс Фъргюсън или на Клатенбърг и Уеб, маркетинговият продукт на Мърдок може да спечели още 10 титли в следващата декада, но никога няма да бъдат велики като “мърсисайдци”. Манчестър Юнайтед! На химна им се пее „Слава, слава“… Глупости! Пълни глупости! Shit, shit Man United! Това са те. И спокойно може да си променят песничката. Поне ще отговаря на същността им. „Glory“ не им отива.

19-ата минута на мача им с Астън Вила. Феновете на „виланите“ са на крака и аплодират. Те подкрепят един велик мъж. Един голям човек. Те са зад Капитана. Зад Стилиян Петров. Вече няколко месеца феновете от Бирмингам не са сами. В тяхната кауза се включиха всички други на Острова. Стан получи подкрепата дори от запалянковците на Рейнджърс, които се преклониха пред характера и волята на бившия лидер и вдъхновението на Селтик. Кураж му вдъхна и Сектор Б, въпреки че Петров завинаги ще си остане гордостта на отсрещната трибуна. Подкрепиха го всички, които се бяха изправяли срещу него на терена.

Не и тези лумпени от „Олд Трафорд“. Те го освиркаха. Да, лумпени са. Мърши. Мекотели без сърца и достойнство. Същите тези на 6 февруари ще излязат да отдадат почит на загиналите в самолетната катастрофа през 1958-а. Как ще реагират, ако тогава се оскверни паметта на Роджър Бърн, Еди Колман, Марк Джоунс, Дейвид Пег, Томи Тейлър, Джоф Бент, Лиам Уелън и Дънкън Едуартс.. Ще нададт вой до небесата нали!!!

Жалко е! Жалко е, че го направиха точно тези на Юнайтед! Те поругаха и собствената си история. Показвайки наглостта и диващината си, те се изхрачиха върху една човешка трагедия. Показаха, че не са научили урока на историята. Те не уважават тези около тях, тези преди тях, а със сигурност ще бъдат презирани от тези след тях.

Да си прост не е срамно, но е престъпление да си простак. За своята простотия тези няколко хиляди от „червената“ част на Манчестър заслужават доживотна присъда. До края на жалкото си съществуване те трябва да носят позора, който сами си лепнаха днес. И дали ще печелят титли и купи, дали ще се радват на голове от измислени дузпи, въобще не е важно. Те завинаги ще бъдат сами!

Вашият коментар