Събудете се, празниците свършиха.

Макар напрежението сред футболистите и на двата състава да беше огромно, те направиха доста интригуващ мач, в който положенията пред двете врати се редуваха едно след друго.Астън Вила подходиха празнично към срещата и очакваха едва ли не играчите на Кристъл Палас сами да загубят,докато гостите се бяха постарали да са по- прибрани пред вратата пазена от техния страж Сперони. Първото полувреме ще се запомни с изстрел на бившия ни играч Бари Банан, който беше спасен от Гузън и след това топката се отби в гредата. А Андреас Вайман и Габриел Агбонлахор пропуснаха за Вила както и удар с глава на Кларк в последната минута който  беше избит от голлинията.

Второто полувреме играчите на Вила показаха желание за победа, но тогава си пролича футболната им немощ.Топката се задържаше в центъра на терена и след това с балонно центриране се подаваше на нападателите, което пък беше добре дошло за защитниците на лондончани.Бовъри, който замени Козак можеше да отбележи в 87-ата минута, но ударът му беше спасен от Сперони. В заключителните минути Астън Вила тръгна да печели срещата и беше наказан от перфектната контра, която Гейл завърши с перфектен изстрел. Веднага след подновяването на играта Сашо Тонев направи опасен проби отляво и центрира остро, но топката беше избита в корнер.

За Астън Вила това е четвърто поредно поражение и тимът вече сериозно е заплашен да се свлече към дъното. Време е да се вземат мерки.

Вашият коментар