Стенли става помощник в Академията на Гордън Кауанс


„Имах тази идея в главата си, Стилиян да започне работа като треньор при нас, разговарях с шефовете на тима и ние всички се радваме, че той прие да изпълнява тази роля“, заяви мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт по повод на новината, че бившият капитан на България започва работа като асистент на наставника на резервния тим на бирмингамци Гордън Кауанс.
33-годишният бивш капитан на Вила и националния отбор на България обяви оттеглянето си от футбола на 9 май, след като се бори повече от година с акутната левкемия.
„Много се радвам, че Стилиян ще помага на Гордън, когато започна новия сезон и въпреки, че той е дал много на Астън Вила, аз вярвам, че има още много неща, които може да даде на нашия отбор в идните години. Той ще помогне най-много на младите момчета“, каза още Ламбърт, който игра рамо до рамо със Стенли в тима на Селтик.
„Стилиян винаги е бил един от най-отдадените хора, които познавам и е човек, който винаги иска да успява. Той има доста мачове за своята родина, бил е капитан на големи клубове, както и на своя национален отбор – България, така че има познания от най-високо ниво“, продължи босът на Астън Вила.
„Сцените от миналата неделя след последния ни мач за сезона срещу Уигън, както и веднага след мача ни с Челси преди това, показват колко голяма е връзката между Стилиян и този клуб. Беше наистина трогателно“, добави Ламбърт.
„Качествата на Стилиян ще намерят добро, практично приложение и той отново ще играе основна роля в Астън Вила, това е сигурно“, завърши Пол Ламбърт.

 


„Много съм развълнуван от това ново предизвикателство. Благодаря на клуба и на мениджъра Пол Ламбърт за това, че ми дадоха шанс да продължа да бъда част от „Астън вила“, което за мен винаги е било и ще бъде чест и привилегия“, заяви Петров.
„В следващите месеци ще започна да уча за треньорските изпити и очаквам с нетърпение да започна работа с Гордън Кауанс, когото познавам и много уважавам. Той е истинска легенда на „Астън вила“, добави той.
Бившият ни  капитан на „Астън вила“ и българския национален отбор обяви край на състезателната си кариера на 9 май. Той беше диагностициран с остра левкемия през миналия март и вече завърши успешно първата година от своето лечение.
„Надявам се да помогна на Гордън с моя опит във футбола и да помогна на младите момчета да се развиват, да станат по-добри футболисти и по-добри хора. Има неща, които винаги са били характерни за този отбор и ние ще продължаваме да ги защитаваме“, каза Петров.
За последната среща от сезона срещу „Уигън“ (2:2) на 19 май феновете организираха Деня на Стилиян Петров. Те сложиха маски с лика на българина, носеха фланелки на „Вила“, „Селтик“ и България с неговото име, а привържениците на „Уигън“ също се включиха. 
„Всички знаят, че феновете на „Вила“ винаги са били страхотни с мен и аз искам отново да благодаря на всички. Искам да използвам случая да благодаря и на феновете на „Уигън“. Бях шокиран от подкрепата, която усетих, когато слязох на терена. Всички станаха и ме аплодираха. Това беше силна демонстрация на това, колко обединяващ може да бъде футболът“, завърши Стенли.

 

Вашият коментар