Стенли преустановява работата си като треньор в Астън Вила

В момента Стилиян се намира в ремисия и продължава възстановяването си от остра форма на левкемия. Бившият футболист на Вила бе назначен като помощник на треньора Гордън Коуанс през май тази година.

„Цялото семейство на Вила ме подкрепя невероятно и съм много благодарен за това, както Паулина и всички близки хора около мен. Обичам работата си в клуба, харесва ми средата тук и искам да продължа, за да дам своя принос. За да го направя по най-добрия начин обаче, имам нужда да си взема почивка, тъй като усещам, че ежедневните ми ангажименти с работата ми идват малко в повече в този момент“, коментира Стенли пред официалния сайт на Вила.

„Искам да прекарам известно време със семейството си, а след шест месеца ще видим как са нещата. Оценявам много добре разбирането от страна на клуба. Разговарях с мениджъра и изпълнителния директор на клуба и те ми помогнаха изключително много за вземането на това решение, което мисля, че е правилно. Те също ме увериха, че клубът винаги ще бъде насреща за мен, а това е нещо, което знам в сърцето си“, каза още Стенли.

Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт заяви, че подкрепя взетото от Стилиян Петров решение да преустанови работата си като помощник треньор в школата на клуба. Българинът обяви, че ще спре с ангажиментите си в следващите шест месеца, за да продължи с възстановяването си. „Всички в клуба сме изключително благодарни за ангажимента, усилията и отдадеността, с която изпълняваше ролята си. Напълно разбирам неговата позиция и клубът изцяло го подкрепя за неговото решение“, коментира Ламбърт.

 

„В момента нещата му идват малко в повече, но винаги ще има нещо за Стан тук. Той е напълно наясно с това, а когато се почувства напълно готов, ще преразгледаме ситуацията. Едно нещо е сигурно, той винаги ще има роля в този клуб и всички в Астън Вила ще потвърдят това“, каза още наставникът на бирмингамци.

Вашият коментар