Стенли е в ремисия, благодари на феновете


Както знаете феновете на Вила пеят името му на всеки мач и ръкопляскат всеки път в рамките на една минута – 19-ата, заради номера на българина. В неделя Петров посети благотворителен мач между отбор на приятелите на Стенли и сборен отбор на легенди на Вила завършил с победа 7-6 за отбора на Стенли. Приходите отидоха за борбата с левкемията като сумата беше над 10 000 паунда.
„На ръба съм да заплача всеки път, когато чуя как пеят или аплодират името ми. Наистина го оценявам. Феновете ме подкрепят напълно още от началото. Изминаха 8 месеца откакто се лекувам. Все още получавам картички и съобщения и целия този благотворителен мач беше невероятен. Такива са феновете на Вила. Те обичат клуба и играчите“, заяви Петров пред „Бирмингам Мейл“.
На срещата присъстваха бившия капитан на Вила Гарет Бари, който сега играе за Ман Сити. Той бе със съпругата и децата си.
„Когато нещо такова се случи, футбола се обединява. Това означава много за хората свързани с Астън Вила, а аз знам колко страхотен човек е Стан“, обяви английският национал Бари.
На терена излязоха имена като Стив Стоунтън, Гордън Коуънс, Лий Хендри, Йън Тейлър и Гари Шоу и още много други известни имена от миналото на Вила. По трибуните имаше стотици хора, които платиха между 2,5 и 5 паунда за билет.
„В момента имам други приоритети. В ремисия съм и имам доста химиотерапия. Сега съм в консолидационна фаза. Имам още няколко цикъла до края. Пътят е дълъг и доста тежък. От началото знаех, че ще е трудно. Но не съм си представял, че ще е толкова трудно. В края на този път ставаш по-силен и по-добър човек“, добавя Стенли.
„Отивам да се видя с момчетата, когато мога. Когато професорът ми разреши и когато се чувствам добре. Липсват ми, но сега приоритетите ми са други“.
„Хората казват: „Живей всеки ден сякаш ти е последен“ и аз се наслаждавам да виждам семейството ми, децата ми, съпругата ми, майка ми, баща ми, брат ми. Боря се упорито. Досега всичко се развива добре и това е най-позитивното нещо“, завършва Петров

Вашият коментар