Специално интервю със Стенли

Досегашните съотборници от Астън Вила на отказалия се от футбола през миналия сезон халф вече се подготвят за новия сезон във Висшата лига и днес ще играят последният си предсезонен мач срещу Малага. Петров обаче е радостен, че е жив, след като премина интензивна химиотерапия и сега е в ремисия от левкемията.

Тревогите му обаче не са отминали, тъй като изтощаващото лечение ще продължи още две години. Стенли обаче показа истински характер и остана в играта, ставайки треньор в младежкия тим на Вила.

Бившият български национал се наслаждава на новата си роля, но и не пропуска да изкарва повече време с жена си Паулина и синовете Кристиян и Стилиян.

„Беше много тежко, но ние никога не се предадохме като семейство, не можеше да го направим. Имаше много въпроси в главата ни през този период, но всички се надяваме, че лечението върви добре и това е важното“, сподели Стилиян.

„Ожених се за правилната жена и имам две страхотни деца, те са прекрасни, родителите ми същото. Силата и подкрепата, която ми дадоха през тези месеци е уникална.

Притиснаха ме до стената, защото знаеха, че трябва да се боря. Като играч се бориш в отбора си, но тук става дума за живота ти и това е важното. Жена ми го знаеше и също ме подканваше.

През този период знаех, че трябва да имам достатъчно сила. Понякога заради химиотерпанията ти се променя апетита. Вкусът ми тотално се измени, но знаех, че трябва да се храня и да бъда дисциплиниран.

Бях много уморен и не можех да правя нищо. Тя ме хранеше. Сега се будя всяка сутрин щастлив да видя семейството си.

Опитвам се да вляза поне малко във форма и да се върна към предишното си състояние, но тези неща изискват време – имам още две години лечение“, продължи българинът.

Петров получи страхотна подкрепа от Вила и феновете им, както и от шотландския шампион Селтик, който напусна, за да отиде при бирмингамци.

„Някои от момчетата ми казаха, че ставам бавен и трябва да се пенсионирам. Тежко е, исках да стана футболист и работих много за това.

Да се откажа от футбола е тежко за мен, но по-голяма награда в борбата за живота ти е да си повече време със семейството си, така че нямах избор“, каза още Стенли.

Сега той предава опита си на младоците във Вила и иска да благодари на мениджъра на бирмингамци Пол Ламбърт за подкрепата.

„Работя за Вила сега и всеки ден виждам момчетата. Ще бъде вълнуващ сезон с млад, вълнуващ тим. Работя с резервите и Гордън Коуънс. В понеделник е първият официален мач срещу Уест Хям.

 

Опитваме се да ги подготвим за стъпката към първия тим. На тази възраст има много „ако“-та, но ако могат да го направят – искам да им помогна а и Пол Ламбърт сега ми е шеф. Той е страхотен човек, който ме подкрепяше толкова много“, завърши Петров.

Вашият коментар