Сашко Тонев почти сигурен за Вила

Нашият  тим в последните дни излезе като лидер за подписа на играча, въпреки че интерес към него имаше от „Селтик“ и „Вердер Бремен“. „Лех“ вече прие офертата на „Астън Вила“ за играча, като оставаше да се види какво е и неговото желание за това къде да продължи кариерата си. 
Българинът вчера изигра последния си мач с отбора от Познан – успеха с 2:0 над „Корона“, при който бе заменен 11 минути преди края на редовното време. Той прочувствено помаха на феновете за сбогом, след което напусна терена. На вечерята на клуба след края на сезона той си е взел довиждане и с треньорския щаб и футболистите на клуба, казвайки им, че се мести в Англия и следващият му клуб ще бъде Астън Вила. 
В английските медии излезе информация, че самият Стилиян Петров е посъветвал мениджъра на англичаните Пол Ламбърт да купи българския национал. 
Тонев ще струва на Астън Вила  2.5 милиона паунда, от които 10 процента или 250 000 ще отидат в сметка на бившия му тим ЦСКА. 
Българинът се очаква в Бирмингам във вторник  за медицински прегледи, а вероятно до четвъртък ще бъде обявен официално и трансферът му по информация от  английски издания.