Първото интервю на Стенли след обявяване на болеста му.

Найджъл Рио-Кокър,приятел и бивш съотборник на Стенли, пристига на официалната вечеря.

„Хората в болницата се грижеха много добре за мен и засега всичко върви добре. Наистина съм им благодарен, както и на всички хора, които ми изпратиха съобщения, за да ме подкрепят. Това значи много за мен. Алекс и Анди се потрудиха много, за да съберат повече пари за изследванията и борбата с левкемията. Прекрасно е да видиш такива хора, които се борят за голяма кауза“, заяви Стенли.Найджъл Рио-Кокър,приятел и бивш съотборник на Стенли, пристига на официалната вечеря.

„Преживях нещо, което много хора не са преживели. Затова знам колко е важно изследването за левкемия. То помага заедно с лекарствата хората да се възстановяват и да се възстановяват бързо. Надявам се каузата да донесе толкова пари, колкото са необходими.

Помолих велосипедистите да карат до България, но те казаха, че е прекалено далеч. Решиха да обиколят от „Селтик Парк“ до „Вила Парк“ и изминаха 400 километра. Джеф Томас е тренирал много колоездене и той е в форма, но Алекс и Анди имаха само няколко месеца, за да тренират и да се подготвят за това. Надявам се да се чувстват удовлетворени от всичко, което направиха. Аз съм щастлив, че направиха това. Наистина ценя техните усилия“, каза още Стилиян по повод инициативата „Да въртим педали за Петров“ („Pedals for Petrov“).

В момента минавам през малък цикъл химиотерапия и между циклите е било страхотно да видя хубави снимки на момчетата на техните велосипеди, спирането в Евертън и Нюкасъл и на други места. Ще се опитам да дойда за вечеря, ако се чувствам добре, за да видя моите добри приятели. Би било хубаво да съм извън болницата и да видя всички хора, които ме подкрепят“, каза още Стенли.

Инициативата „Да въртим педали за Петров“ приключва тази вечер с официална вечеря в Holte Suite.
Пълен репортаж може да видите по-долу.

Вашият коментар