Продължаваме да се развиваме

Така новосформирания отбор от членове на клуба от цялата страна присъстваха на първия официален мач по време на провеждащия се в град Русе финален турнир от Каменица Фен Купа. Срещата се проведе на Градския стадион в Русе, а противник ни беше сборен отбор от журналисти. В състава ни имаше членове на клуба от Англия, Стара Загора, София и Пловдив и със специалното участие на Божидар Искренов и на Кирил Глушков, мениджър на Каменица Фен Купа. Клубът ни записа победа с 4-2.

 

Фен клуба още от създаването си допринася макар и с малко – директно и индиректно, допринесохме за личностните каузи зад тези прояви.А те не са никак малко – събирахме пари и играчки за децата от болници Acorns във Бирмингам, като лично капитана на Астън Вила, Стилиян Петров, ги раздаде от наше име, събрахме пари и дарихме фланелка на отбора за Благотворителния търг, организиран от Дарик Радио и Ники Кънчев, разпространявахме фланелки в подкрепа на лекуващия се от левкемия наш капитан . Ние вярваме, че всеки човек трябва да притежава чувство за Лична социална отговорност – подобие на Корпоративната социална отговорност, развитието на които ще помогне на много хора в нужда и ще облагороди обществото ни като цяло. Още повече, това важи и за организациите с идеална цел – ние трябва да бъдем пример за социално отговорно поведение и подкрепа към нуждаещите се! Съответно ние предлагаме и начин, по който всеки човек и всяка компания да изрази своята личностна и обществена позиция и подкрепа – чрез спорта!

Всички футболни срещи ще бъдат с благотворителен характер. Спортните събития, които организираме ще са с демонстративен, състезателен, семинарен , благотворителен и рекламен характер . Целта ни е и да бъдат поканени личности свързани с футбола.

Имаме идея да организираме във бъдеще време и Лига между фен клубовете от цялата страна като схемата на мачовете може да е :

– уникална система за точкуване, вземаща предвид и коефициент на ефективност, феърплей и други.

– свoбодна програма – участниците в Лигата задават сами часовете и датите си за участие.

– възможност за предизвикателства срещу опоненти – например отбори от футболисти играещи в различни отбори, отбори на журналисти или зрители.

– канене и приобщаване на участници от малцинствени групи, от различни етнически и социални групи, хора с физически увреждания.

– много индивидуални и отборни награди

– широко медийно отразяване

Стратегия – Спортът като социален инструмент

Една от нашите главни цели е да създадем устойчиви контакти и връзки между клубовете,подкрепящи останалите отбори – главно със социална и обществено-значима насоченост (превенция срещу различни зависимости, рискове, нездравословен начин на живот, социално изключване и др.) Желаем да осигурим най-добрите условия – за да може да участват деца и юноши от всички социални слоеве – за подготовка и състезателен процес на момичета и момчета и аматьори (мъже и жени) по този вид спорт, а в по-дългосрочна перспектива – а защо не и за всички възможности за професионална реализация в спорта!

Периодично изразходване на средствата

Средства от Благотворителните мачове ще бъдат дарявани на хора / организации в нужда, индивидуалности с определени заложби в спорта и / или за подпомагане на тяхното физическо развитие, активен начин на живот, социално включване, даване на възможност за спортна изява и др.

Има идея да се създаде фонд във който ще бъдат привеждани средства за благотворителност, като всеки ще бъде информиран за изразходването им.

Всеки може да помогне: като индивидуален дарител или юридическо лице, чрез присъединяване на събитие , като партньорска спортна организация, подпомагаща фонда или просто като участник в нашите турнири…

Фондът е средство за подпомагане на деца от различни социални и етнически общности, както и спортисти, нуждаещи се от специални грижи

Ще разбирате първи за всички наши дейности, касаещи набирането на участници, участие във вътрешни и международни срещи и проекти в нашия сайт. Всеки участник ще получава значка на фен клуба.

Надяваме се да получим подкрепа от медиите и  от останалите фен клубове в страната !

 

Вашият коментар