Нюкясъл – Астън Вила

Нашите футболисти излязоха нахъсани и не дадоха никакви шансове на „прехвалените “ играчи на Алън Пардю и накараха мениджъра си и феновете да се гордеят с тях. В 18-та мин. Дарън Бент можеше да открие резултата, но се засуети и пропусна възможноста да открие резултата. Но в 22-та мин. Кларк се пребори за една висока топка в полето на „свраките“ ,отклони я към Банан и след центриране отляво , не остави шанс на Крул. Важно е да се отбележи стабилната игра на Холман и АлХмади ,които подпомагаха защитата  , но и захранваха с топки и добри отигравания двамата нападатели Бент и Ваймън и само късметът помогна на Нюкясъл да не се приберат на почивката с повече голове във вратата си. След почивката имаше само един отбор на терена и това беше отбора на Астън Вила , който не даваше шанс на играчите на домакините да преминат центъра на игрището. С изключение на 59-та мин. когато неразбирателство между Холман и Лоутън , позволи на Бен Арфа да стреля от ъгъла на наказателното поле и да изравни резултата . Веднага след гола в игра се появи Габи Агбонлахор и той веднага изостри атаката на Вила. Точно той асистира на Айрлънд в 79-та мин. , но ирландецът от чиста позиция не успя да улучи рамката на вратата пазена от Крул. Астън  Вила можеха да бъдат наказани за пропуските си в 93- та мин. след пряк свободен удар , изпълнен от Кабай , но решителната намеса на Гужън , донесе първата точка за тима през тази кампания .

Въпреки доброто представяне и точката , отборът ни записа антирекорд в историята на клуба- тринайсет  мача подред без победа в елита .

Отборът ни игра в следният състав : Гужън , Лоутън , Влаар ,Лихай ,Кларк , АлАхмади ,Банан , Айрлънд ,Холман , Ваймън и капитана Бент. В игра се появиха – НЗогбия и Агбонлахор

Вашият коментар