Михаел Хайнке

Хайнке пое отговорността за анализ и скаутите в Байерн през 2008 г., когато Хицфелд е наследен от Юрген Клинсман във баварският клуб.
„Това е една подобна роля и в Байерн, когато Клинсман става мениджър и аз очаквам с нетърпение да работя с клуба и да помагам  на място за идентифициране на играчи, които ще засилят отбора на Вила „, каза Хайнке.
„Нашата цел ще бъде да намираме млади играчи, които имат добро бъдеще и по-добър манталитет. Бундеслигата, например, има много добри младежки академии, но нашият анализ на играчите ще включва други лиги, включително Холандия, Швейцария, Австрия, Хърватия, Франция, Испания и други страни. 
„Ще търсим играчи не само с добра техника, но също така и с  характер , това което се изисква  от футболист за  да бъде успешен играч във Висшата лига.
„Ще търсим  не само  млади, изгряващи таланти – и играчи с опит, които ще бъдат мотивирани от предизвикателство и ние вярваме,че ще имат всички необходими качества за Астън Вила и  ползата на клуба.
„Посетих на тренировъчното игрище на Bodymoor Хийт преди няколко седмици и съм много впечатлен от това което там,  – в академията, на съоръженията – всичко най-висока класа.
„Разбира се, аз също така съм  работил с Пол като играч на Борусия Дортмунд и затова  го познавам от дълго време.
„Ние споделяме много от едни и същи идеи за футбол. Например, добрата  организация е от първостепенно значение, тъй като е вродена етика, която гарантира, че всеки играч ще работи толкова силно, тъй като той може да постигне успех.
„Пол ми обясни какъв тип на качества, по-специално, че ще искат най-много от всички играчи, ще погледнем и ясно ще се търси най-високо качество, за да бъде в състояние да се конкурира добре.
„Аз  очаквам да работим отново с Пол, а също и с клуба, защото Астън Вила е един от онези стари, традиционни клубове в Англия. Мога да идентифицирам силно с клуба по отношение на философията и ангажиментта към качеството и  много се надявам да допринеса за това. „
Вътрешеният скаут  на играчи на Вила се ръководи от Патрик Райли, с инструменти от Amisco, използвани за статистически фон за увеличаване на знанията на клуба в процеса на подбор. Гарет Пейн предоставя скаутите на опозиционните играчи.Хайнке е доволен от назначаването си и пристигането на играчи като Карим Ел Ахмади, Рон Влаар и Брет Холман което е демонстрация на силен фокус върху на Европейския пазар и определянето на новия мениджър Пол Ламбърт, за да работи с клуба за подобряване на ключовите области, които ще гарантират дългосрочната сила и развитие.„Страхотно е да имаш мъж с опит и репутация на Майкъл, за да влезе в тази роля и аз съм доволен, че ние сме били в състояние да го доведа тук“, каза мениджърът на Вила Пол Ламбърт.“Михаел е бил успешен с два велики клубове като Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, работил е с Отмар Хицфелд и заедноса имали  успехи в Шампионската лига и поредица от титли в Бундеслигата с двата клуба.“В Европейския футбол , той има невероятно богатство на опит и завидна мрежа от контакти. Това е голямо предизвикателсктво  за Астън Вила, и ние се радваме че се привлече един човек от неговия калибър в клуба.“

Вашият коментар