Легендите на Астън Вила във България за Стилиян Петров.

На днешната пресконференция присъстваха още министърът на физическото възпитание и спорта в оставка – Свилен Нейков. За срещата в София пристигат бивши играчи на Вила като Стан Колимор, Лий Хендри, Марк Kлей, Tони Dейли, Mарк Дрейпър и други. Треньор на тима ще бъде бившият наставник на Арсенал, Мидълзбро, Болтън и други – Брус Риох с над 150 мача в кариерата си на футболист за Астън Вила.

„Благодаря на всички за подкрепата за осъществяване на това фантастично събитие в помощ на Стилиян Петров. Асоциацията на ветераните на Астън Вила е създадена преди 18 години за подкрепа на нашите футболисти от минало и настояще. Звездите на Вила играят от 15 години и в този период сме събрали 5 милиона лири за благотворителност. Връзката със Стилиян разбира се ни даде възможността да осъществим този проект“, обяви Дейвид Нортън.

„Христо Стоичков обеща да подкрепи събитието и да играе в мача. Бербатов се съгласи да играе докато летяхме в самолета. Стилиян Петров, в зависимост от здравето си, не знаем дали ще успее да дойде. Всички наши футболисти играят без заплащане и за тях ще е голяма чест да излязат на терена срещу такива звезди от калибъра на българските футболисти“.„Стилиян към този момент е добре и се подобрява. Това е много личен въпрос и уважаваме личното му пространство. Продължава да има добри и лоши дни, но се чувства все по-добре“, коментира Нортън.

„Подготовката за тази инициатива се води половин година. Направихме няколко пъти срещи с нашите колеги организатори, които ще помогнат за тази инициатива. Най-хубавото е, че всички средства от мача ще бъдат дарени за болните от левкемия деца, с което ще допринесем за тази кауза. Нашият отбор ще бъде съставен от Димитър Пенев и мисля, че ще се получи добър двубой с ветераните от Астън Вила. Ще има и детски турнир, който ще съпътства срещата, както и голф турнир на 26 и 27 май на игрището в Правец.

Феновете на Bulgarian Lions A.V.S.C. ще имат среща с легендите на Вила, като мястото на срещата ще бъде обявено по- късно на сайта ни.

Вашият коментар