Корабът потъва след равенство

Тази точка обаче не е достатъчна във борбата ни за оцеляване , защото другите отбори вече се отдалечиха на цели десет, след изненадващите победи на Норич и Борнемут.В игра отново не видяхме да започват Козяк, Карлос Гил,Мика Ричърдс,Агбонлахор и Адама Траоре.
Нюкасъл организира добра атака в 30-та минута, когато Сисоко сложи топката на главата на Папис Сисе, но той стреля твърде слабо и право в ръцете на Брад Гузан. Папис Сисе получи контузия в 33-та минута и бе сменен от Александър Митрович. Именно пред Митрович се откри много добра възможност в 37-та минута, когато стреля с глава, но неточно. Нюкасъл успя да поведе в резултата в 38-та минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Астън Вила топката попадна във Фабрисио Колочини който беше изпуснат от пазача си Лескът, той  стреля  и Брад Гузан не се намеси по най-добрия начин и топката влетя в мрежата му.Астън Вила играха маного слабо и нямаха нито един точен узар към вратата на домакините.

 

Астън Вила можеше да изравни резултата в самото началото на второто полувреме, но Роб Елиът отрази удара извън наказателното поле на Джордан Верету.
Нюкасъл можеше да вкара втори гол в 57-та минута, когато Вайналдум сложи топката на главата на Сим де Йонг, който отблизо стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Астън Вила.В игра се появи Руди Гистед на мястото на Синклер. Астън Вила взе инициативата и в 60-та минута Алън Хътън центрира в наказателното поле на Нюкасъл, където Гестед стреля, но Роб Елиът отново спаси.Но Вила изравни резултата в 61-та минута, когато след чудесна солова изява Джордан Аю с гръб към вратата изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Елиът. Вайналдум отново можеше да изведе напред в резултата домакините в 74-та минута, когато получи топката на удобна позиция, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни Брад Гузан. Нюкасъл изпусна да грабне победата в 90-та минута, когато Сисоко комбинира с Айосе Перес, който отблизо направи фрапантен пропуск.

Вашият коментар