Изказване на Делф за Тонев

„Впечатлен съм от него. Много рядко в съвременния футбол срещаме играчи, които си служат еднакво добре с двата крака. При него няма никаква разлика, той наистина е страхотен, независимо с кой крак си служи,“ започна Делф.

„Той е много силен футболист – мощен, остър и директен, дава ни определено нова уникална опция в нападение. Направи две асистенции срещу Малага и мисля, че с всеки мач ще израства страшно много. Според мен, за феновете ще е удоволствие да го наблюдават, защото има нещо специално в него. Може да тръгва във всяка посока, и отправя невероятни удари от разстояние, с двата крака,“ продължи да сипе похвали полузащитникът.„Няколко пъти съм го виждал да праща топката в мрежата, примерно в горния ъгъл, на тренировка, и си казвам – „Уау, не го очаквах това.“ Наистина смятам, че феновете трябва да го гледат с огромно удоволствие.“ Ние, от фен клуба също очакваме неговите прояви на терена.

Делф добавя, че английският език също се отдава все по-добре на Тонев. „Той се адаптира отлично. Целият ни отбор е в страхотни отношения. Всички комуникираме и на терена, и извън него, и той е част от нашата група. Английският му напредна много в последните месеци. Дайте му още няколко, и ще говори идеално,“ завърши Фабиан Делф.

Вашият коментар