Запомнящ се мач

Отборът ни изигра фантастично първо полувреме ,отбеляза четири гола и пропиля още толкова. Не бяхме вкарвали четири гола през първото полувреме от мача с Дарби, когато Стенли вкара изумителния си гол от тридесет и четири метра. На два пъти в този мач се разписаха голмайсторите ни Кристиян Бентеке и Габриел Агбонлахор а Синклер при 2-0 пропусна от малкото наказателно поле да отбележи във вратата на Пантелимон. Фантастичен мач направиха Чарлз Н’Зогбия  и Бакуна ,който изработиха головете както и отлично представилия се на лявото крило Матю Лоутън.Като цяло отборът изглеждаше страховито пред стъписаните домакини.Този мач ще се помни и от шестнайсет годишния Хербърн Мърфи,който влезе в 82-ата минута на мястото на Бентеке и изпроси жълт картон на Брайткът,който го спря непозволено преди наказателното поле. Мачът ще се запомни и с желанието за саморазправа на част от феновете на домакините ,който слязоха до скамейката и с мъка бяха спрени от стюардите .Домакините можеха да отбележат почетно попадение но удара на Флетчер,се отби от лявата греда на Гузън.Първия гол отбелязахме в петнайстата минута след чудесна атака ,започнала от Бакуна ,Клевърли и Н’Зогбия ,който подаде на Бентеке за да реализира хладнокръвно за 1-0.

Бенетеке бележи първия си гол ..

 

 

 

Само след две минути Лоутън подаде една топка към Агбонлахор, който надбяга неубедителния О’Шей и през краката на Пантелимон отбеляза за 2-0. В 29-ата минута Синклер пропусна огорчи домакините на това направи Габи след асистенция на Н’Зогбия в 36-ата минута.Феновете на домакините започнаха да напускат стадиона но играчите на Вила не бяха казали последната си дума.В 43-ата минута Бакуна центрира и Бентеке отбеляза второто си попадение с глава,след като надскочи бранителя пред себе си.

Агбонлафор отбелязва втория си гол в мача..

 

 

 

Второто полувреме Вила намалиха оборотите, но можеха да отбележат още голове, но този път Пантилимон показа класата си и отрази удари на Делф, Бакуна, Н’Зогбия и Бентеке. На мястото на Кларк в игра се появи Санчес , а Чарлз НЗогбия беше заменен от Анди Ваймън а шестнайсет годишния Мърфи от школата се появи в последните осем минути. След този успех отборът ни воден от Тим Шърууд и Стилиян Петров се изкачи на шестнайсто място и феновете започнаха да вярват, че отборът ни има шанс да се спаси от изпадане.

Вашият коментар