Астън Вила – Улвърхямптън

Стив Брус все пак беше бурно аплодиран от трибуните на „Вила Парк“ въпреки своите изяви преди като играч и мениджър на кръвния ни враг Бирмингам. В стартовия състав учудващо започнаха Мика Ричардс и Единак,който се е прибрал от Австралия в петък а Агбонлахор въобще  пък не беше в групата за мача. Схемата която предложи новия ни менидър беше 4-4-2.
Футболистите на Астън Вила взеха ранна преднина, като още в 13-ата минута от дузпа, реализирана за 1:0 от Жонатан Коджия след нарушение срещу връхлитащия Грилиш. Вила продължиха  да натискат противника си , но нямаше кой да реализира още едно попадение. Много деен по дясното крило беше Адома, докато Мика Ричардс редуваше слаби изяви в защита. В 25-ата минута гостите можеха да получат дузпа за игра с ръка на Честър но съдията ни съжали.Все пак в 34-ата минута от дузпа гостите изравниха за 1:1 след като топката срещна ръката на връхлитащия Сисоко. От бялата точка се разписа Елдер Коста. Малко по-късно, в 36-ата минута удар на Коджия, подобен на този който той отбеляза за националния си отбор през седмицата срещу Мали, беше с мъка отразен от Икеме.  Две минути преди края нашия отбор може да съжалява , защото при перфектна контра, топката попадна в Коджия който вместо да я подаде на самотния МакКормак стреля в ръцете на вратаря на гостите.
Противно на очакванията вместо домакините да окажат натиск ,гостите се разиграха и само късмета, Голини и Хътън помогнаха на Брус да не стартира кампанията си със загуба.

Отборът на Астън Вила е 20-и във временното класиране в Чемпиъншип с 11 точки в актива си.

Вашият коментар