Астън Вила – Брадфорд


През първото полувреме Астън Вила имаше тотално превъзходство, но реализира само един гол чрез Кристиан Бентеке.  Брадфорд не можеше да направи нито една опасна атака и само се защитаваше. Отново се отличи с пропуските си Бентеке, а отборът сякаш играеше с 10 човека- Банан се беше покрил и не знаеше за какво е на терена. Отново си пролича грешката в състава на Ламбърд- вместо да пусне в игра бързият Ваймън, той заложи на инертният Айрлънд и затова всички атаки бяха лесно предвидими за защитата на Брадхорд.
След почивката обаче нещата се промениха и натискът на бирмингамци отслабна. В 55-та минута пък гостите стигнаха до шокиращо изравняване, след като Хансон вкара с глава след корнер който беше изтърван от Влаар.
Малко по-късно отново Хансон можеше да вкара и втори гол за Брадфорд, но ударът му с глава отблизо бе неточен. Брадфорд бе много по-опасният тим в този момент и в 73-та минута дори удари греда след удар на Томпсън.
Все пак в 88-та минута интригата изведнъж се завърна, след като Андреас Вайман вкара втори гол за Вила, след като Дарън Бент му свали висока топка с глава и нападателят заобиколи неразчетено излезлия вратар.
В оставащите минути обаче Вила не успя да направи абсолютно нищо и закономерно отпадна за ужас на верните си 40 198 фенове, които присъстваха на Вила Парк за да ги подкрепят.

Вашият коментар