Чудо преди Коледа

Футболистите на Астън Вила сътвориха чудо преди Коледа и зарадваха феновете си по цял свят като спечелиха първа победа като гост под ръководството на Стив Брус. Това се случи в 22-ят кръг при гостуването ни на КПР след хубав гол на голмайстора ни Коджия. Победата ни можеше да бъде и по-убедителна, но пропуска на голмайстора ни в 31-ата минута от наказателен удар  попречи това да се случи. В целия мач топката се владееше повече от нашия отбор и само малшанса ,вратаря на домакините Смитис и неточността ни попречиха да си направим мача лесен.На вратата беше предпочетен Марк Бън а в защита се появи „железния“ Бейкър докато в нападение и халфовата линия се появиха МкКормък и Бакуна. Така отборът ни изглеждаше съвсем различно от поражението по-рано през седмицата от Норич. Много силен мач направи и Миле Единак които спираше почти всички атаки на домакините или пък центрираше към нападателите ни. Двамата герои обаче  бяха Бън,който излизаше предвидливо на няколко пъти и не позволи да бъде застрашена вратата му а за другия , Коджия това беше доста странен мач. Първо си спечели наказателен удар но Смитис хвана ъгъла а при добавката МкКормък не улучи вратата.

После обаче се реваншира като проби отдясно и от малък ъгъл „разстреля“ вратаря на домакините в 75-ата минута с удар в десния долен ъгъл.

Много разнообразен в атака, той представляваше най-голямата заплаха за домакините.Когато не можеха да му противодействат с футболни качества,често го задържаха за шортите или фланелката. Ще ми е интересен състава с който ще работи Стив Брус ,след като Коджия,Адома и Аю ще играят за националните си отбори за Купата на Африка следващия месец.

Вашият коментар