Престън – Астън Вила

Астън Вила победиха като гост Престън с 2-0 пред близа 14 хиляди зрители от които 3 хиляди бяха от гостуващия отбор и от нашия фен клуб, и отново се върнаха в четворката, даваща право на плейофи за Висшата Лига.За разлика от миналата година, когато загубихме на този стадион с 2-0 и беше уволнен Ди Матео, този път отбора ни не остави съмнение кой е по-класния в момента.През целия мач отборът ни беше на висота и само малшансът и вратаря Максуел попречиха резултата да не е по-голям в наша полза. Още от първите минути отборът ни овладя топката и на два пъти имахме шанс да открием резултата чрез Онома и Снодграс,но вратаря на домакините беше на мястото си.Но в 12-ата минута след изпълнение на ъглов удар ,Честър стреля с глава, ударът му беше избит от защитник , но при проверката на системата на голлинията се оказа че, топката е изчистена отвътре.

Това мотивира играчите на домакините но защитата ни беше блестяща и не позволи на нападателите на домакините да застрашат Сам Джонстън.Най-активен от домакините беше продукта на нашата школа Джонсън, но и той беше безсилен пред Хурихейн, Уелан, Снодграс и Адома. Напред Дейвис и Онома тормозиха постоянно защитниците и вратаря на домакините ,които понякога изпадаха в паника и грешаха.Така стана и втория гол за нас, след контратака като на стрелкова позиция се озова Снодграс и той не сгреши в 33-ата минута.

До края на мача можехме да отбележим и още голове но Адома, Хурикейн и на два пъти Снодграс, пропуснаха да се разпишат.Домакините имаха основателни претенций да поискат два наказателни удара но съдията Питър Банкс сметна ,че е нямало умисъл в действията на защитниците ни Честър и Тери. До края на мача в игра за нашия отбор се появиха Миле Единак, Скот Хоган и Ричи Делает.

Вашият коментар