Официално изявление

Днес Астън Вила официално обявиха, че мениджъра на клуба Дийн Смит е освободен.Смит беше назначен за главен треньор на Вила преди малко повече от три години през октомври 2018 г. и изведе клуба обратно във Висшата лига чрез плейофите в първия си сезон след поредица от рекордни за клуба победи от десет мача към края на тази кампания .
Следващия сезон той запази Вила във Висшата лига, като същевременно изведе отбора на финала на Карабао Къп на Уембли, губейки с 2-1 от Манчестър Сити.
Главният изпълнителен директор Кристиан Пърслоу каза: „Когато Дийн се присъедини към нас през октомври 2018 г., екипът ни наистина се бореше в Чемпиъншип. Той незабавно преобрази атмосферата и постигна върховния успех да върне Вила във Висшата лига в рамките на същия сезон – рядко постижение. След това той ни осигури място във Висшата лига след тежка кампания и ни отведе до финал за Купата на Уембли. Въпреки това, след добър старт на миналия сезон, тази година не видяхме непрекъснатото подобряване на резултатите, представянията и позицията в лигата, което всички търсихме. Поради тази причина решихме да направим промяна сега, за да дадем време на нов старши треньор да окаже влияние.
Управителният съвет би искал искрено да благодари на Дийн за многото му отлични постижения, на и извън терена през това време. Всеки знае колко много означава Астън Вила за Дийн и семейството му. Той представлява клуба с отличие и достойнство – обичан и уважаван от всички, свързани с Астън Вила – както нашия персонал, играчи, така и привърженици. Пожелаваме му всичко най-добро.”

Благодарим ти за хубавите спомени , Дийн Смит !

.

1 коментар

  1. За треньор без никакъв опит във Висшата лига и като вземем под внимание качеството на състава, смятам че постиженията му заслужават само адмирации. За съжаление спада в представянето след заминаването на Дж. Грилийш е нещо нормално и може би заслужаваше още малко доверие и време, но ….
    А от опциите на пазара – дано не се обърнат пак към Ст. Брус, по-добре някои млад специалист или поне Н. Е. Санто.

Вашият коментар