КПР – Астън Вила

Отборът на Астън Вила се върна към победите, след изненадващата загуба като домакин в миналия кръг от Шефилд Уендзди. Като гости беше победен отборът на КПР с 2-1 ,пред 16,934 от които 3,193 привърженици на нашия отбор. В герой за Вила се превърна Алберт Адома ,който отбеляза и двата гола. Мачът започна много нервно , като и двата отбора имаха шанс да отбележат гол. Първи направиха това домакините, като след изпълнение на ъглов удар отляво, защитниците и Джонстън не се разбраха и в купа от играчи,Джейми Маки отбеляза в 18-ата минута. Вила се организираха и започнаха да редуват атаки към вратата на Смитис, който отрази три 100-процентови  гола на Онома ,Хурихейн и Снодграс. В 45-ата минута отново играч на домакините ,този път Джак Робинсън спря удар на Снодграс с ръка, съдията този път не се поколеба да отсъди наказателен удар а Адома го изпълни точно за 1-1 .

 

В началото на второто полувреме двата отбора можеха да отбележат гол в рамките на 90-сет секунди. Първо домакините чрез Мат Смит, като удара му беше отразен от Сам Джонстън а в ответната атака Алан Хътън не намери целта. Все пак в 58-ата минута след подаване от Хурихейн, Адома навлезе в наказателното поле ,стреля ,  ударът му  се уцели от вътрешната страна на левия стълб на вратата на безпомощния Смитис и резултата стана 2-1.

 

До края домакините владееха по-често топката, но до сериозно положение пред нашата врата не се стигна. В игра за нашия отбор се появиха Миле Единак, Ричи де Лает и Вярнасон .

1 коментар

  1. Здравейте и поздравления за победата! Не успях да гледам мача, но от репортажа, който изгледах мога да заявя. че домакините трябва да са доволни от цифровото изражение на крйния резултат. На фона на оредялата ни офанзивна линия бяха създадени много голови ситуации, но старата слабост да не се възползваме от тях отново си пролича. Дано в следващите срещи да се отпушим!

Вашият коментар