И това помага по пътя към Висшата Лига

Съвременните футболисти трябва да са по-добре физически подготвени , за да играят на най-високо ниво. Затова от Астън Вила вкараха Амбра Вало в отбора. Тя е бивша балерина и настоящ инструктор по йога. Джон Тери и Райън Гигс са само две от футболните легенди, обърнали се към древната практика в опит да удължат кариерата си. Родената в Италия Амбра, която наскоро започна работа в академията с 37-годишния капитан на Вила Тери, както и с други звезди от първия тим като Джак Грилиш, Хенри Лансбъри и последния и пациент Джонатан Коджа, помага на играчите да се предпазят от контузии и да са винаги подготвени за игра.

“Има много ползи за футболистите, които практикуват йога. Тя дава на тялото естествената способност да работи на по-високо ниво. Тя дава сила на тялото, но по-важното е, че укрепва ума на футболистите”, споделя Амбра Вало пред “Сън”.


“За футболистите е необходима специална програма, която е специфична за техните нужди. Не е като стандартен йога клас. Целта е да се подобри ефективността на тяхното движение. Йога може да подобри баланса, позата, издръжливостта и концентрацията. Това, което е много важно, е че те могат да предотвратят травмите и да ускорят времето за възстановяване между мачовете”, разказва още тя.


Сесиите продължават от 20 минути до час, като Амбра работи в тясно сътрудничество с физиотерапевтта на отбора Алън Смит, от които получава инструкции какви са нуждите на играчите.

“Правя много лесни сесии, защото те имат натоварен график за тренировки. Работя индивидуално или с група. Пращат ми играчи с травми или такива, които искат да подобрят умствената страна на играта си или физическата си форма. Целта е да им помогна да изградят сила, баланс, гъвкавост и сила”, подчертава 46-годишната Амбра Вало, която е танцувала професионално до 41.

Вашият коментар