Астън Вила -Шефилд Юнайтед

Отборът на Астън Вила надви гостуващия Шефилд Юнайтед с 1:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига.Това беше първи официален мач за новите попълнения Емилиано Мартинес,Мат Кеш и Оли Уоткинс.

Единствения гол в мача реализира Езри Конса в 63-ата минута,след като надскочи противников играч и изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на Рамсдейл.

Мачът започна с натиск на домакините и Мат Кеш опита удар отдалеч но не уцели вратата.Постепенно и гостите показаха че не са дошли да загубят и затрудниха на два пъти нашата защита. Но в 12-ата минута гостите останаха с 10 души след червения картон на Джон Игън, който задържа Уткинс докато се откъсваше сам срещу Рамсдейл след пас на Мингс. Това улесни нашия отбор и Шефилд бяха натикани в тяхната половина. В една от редките си атаки , получиха право на наказателен удар след като Тагерт дръпна неволно напател на гостите в 34-ата минута. А несполуките за гостите продължиха, след като Джон Лундстрам пропусна дузпа,която беше спасена от Емилиано Мартинес ,запазвайки вратата си суха и приза за „Играч на мача“.В игра се включи и Дейвис на мястото на инертния Хурихейн.  Шефилд Юнайтед се справяше с центриранията на Вила до 63-ата минута, когато падна единственият гол. След попадението домакините заиграха по-спокойно, а в края пропуснаха да отбележат второ попадение чрез Джак Грилиш и Уоткинс.

Вашият коментар