Астън Вила-Уест Бромич

Астън Вила победиха в първия плейоф с 2-1 отбора на Уест Бромич пред 40 767 зрители на “ Вила Парк“. Головете за победителите отбелязаха Хурихейн в 75-ата и Ейбрахам в 79-ата минута от дузпа а за гостите точен беше Гейл в 16-ата минута. Мачът беше много напрегнат и за двата отбора ,защото залога е участие в финала на „Уембли“ на 27 май. Гостите бяха избрали схема да се групират около централната част и да разчитат на бързи контраатаки или да изчакат някой от защитниците на Вила да сгрешат.Първото положение беше пред нашата врата но Стиър изби в гредата удара на Джей Родригес.След това пък Ейбрахам не успя от воле да изпрати топката във вратата на Сам Джонстън.В 16-ата минута Грилиш върна топката към Уелан ,който не успя да спре топката която попадна в Геил и той откри резултата. Нашите момчета цяло полувреме не успяха да застрашат вратата на Джонстън,като МкГин и Грилиш бяха зорко пазени от по двама играча на гостите.През второто полувреме натиска ни стана по-осезаем но нямахме късмет пред гола .Ейбрахам се разигра и за малко да отбележи в 51-ата и 54-ата минути а ударите на Ел Гази и Грилиш бяха спасени от Джонстън. в 67-ата минута Уелан и Адома бяха заменени от Грийн и Хурихейн и появата им веднага се забеляза.

Атаките ни станаха по-остри и в 75-ата минута Грилиш подаде на Хурихейн, който с левия си крак направи Джонстън безпомощен.Натиска на Вила се увеличи и капитанът ни беше спънат в наказателното поле две минути по-късно. От бялата точка Ейбрахам не сгреши и резултата стана 2-1.

Гостите останаха с 10 човека след грубо влизане на Гейл в краката на уловилия топката Стиър и ще пропусне следващия мач на гостите. Буквално в последната минута от продълженията Грийн можеше да увеличи аванса ни, но удара му не попадна в целта.

Вашият коментар