Астън Вила-Суонзи

Астън Вила победиха отбора на Суонзи с 1-0 в поредния кръг от Чемпиъншип на „Вила Парк“ пред 41,329 зрители сред които имаше и членове на нашия фен клуб. Първата победа под ръководството на новия ни мениджър Дийн Смит беше постигната след ранен гол на Ейбрахам в 8-ата минута. Преди мача имаше възпоминание и отдаване на почит към починалия миналата седмица дългогодишен собственик на клуба Сър Дък Елис, при когото Вила имаха спадове но и много успехи.

Мачът започна добре за нас и още в първите минути натикахме отбора на Суонзи в собствената му половина. Откриха се възможности пред Адома и Грилиш,  но вратаря на гостите Нордфелд запази мрежата си суха. В 8-ата минута МкГин открадна една топка, подаде я на Ел Мохамади който веднага центрира и за Ейбрахам остана най-лесното да я насочи в опразнения десен ъгъл на вратата.Това даде импулс в играта на отбора и положенията се зачестиха и всички очакваха втория гол. Но или вратаря показваше класа или нашите нападатели пропускаха сигурни голове. Най-дейни бяха Бярнасон,който беше по целия терен, МкГин блестеше с техниката си, Адома с пробивите отляво като и ЕлМохамади и Грилиш. В защитата Честър,Тейлър,Хътън и Туазибе позволиха само един удар към вратата на Нейланд, който в този мач беше на висота.

Второто полувреме започнахме по същия начин но отново пропуски направиха Адома, Ейбрахам и Грилиш. ЕлМохамади беше заменен от Боласие и това сякаш даде криле на гостите, които започнаха по-често да поглеждат към нашата врата. Много деен беше Селина а с пропуски се отличиха Олсон и МкБърни.Но трябва да отбележим добрата игра на Нейланд който не направи нито една грешка на вратата. Лошото в мача е, че МкГин получи пети жълт картон и ще пропусне гостуването ни на Норич на 23 октомври.

 

Вашият коментар