Астън Вила-Рединг

Астън Вила победиха Рединг с 3-0 на „Вила Парк“ пред близо 30 хиляди зрители. В този мач Стив Брус пак не изневери на стила си и отново заложи в атака с един нападател, но този път с Скот Хоган. В сравнение с мача с Хъл Сити , имаше петима нови играчи в състава а именно Ел Мохамади,Хоган, Тейлър,Бярнасон и Хурихейн. През първото полувреме владеехме по-често топката, но ни липсваше завършващия удар.Залагаше се постоянно на центрирания ,но Хоган беше зорко охраняван.В 30-ата минута полузащитника на гостите Едуардс получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Бярнасон и остави с 10 човека отбора си. Астън Вила тотално се настани в половината на Рединг, но Манононе показа класа и спаси вратата си от попадения.Нямаха късмет пред гола Адома и Хоган а ударите отдалеч на Грилиш и Снодграс,попаднаха в ръцете на стража на Рединг. Второто полувреме започна с натиск на Вила, който се оказа по-продуктивен и още в 46-ата минута, Снодграс подаде топката на Бярнасон в центъра пред наказателното поле и ударът му се озова в мрежата на гостите.

Този гол вдъхна повече увереност в момчетата на Стив Брус и те тотално доминираха до края на срещата Последваха куп пропуски, след серия от цели 7 удара към вратата,  преди Хурихейн в 64-ата минута да удвои резултата ,след удар с глава в наказателното поле .

През това време гостите не минаха нито веднъж центъра на игрището, като по този начин накараха Джонстън да си прави гимнастика под рамката на вратата. В игра се появиха Онома и Коджа на местата на Снодграс и Адома и по този начин защитниците тотално се объркаха. Същото направи и Маноне, който сбърка фатално в наказателното поле, Хоган му открадна топката и моментално стреля за да оформи 3-0. Вила намалиха оборотите , Уелан замени Грилиш  а до края на срещата Маноне донякъде се реваншира на съотборниците си, като спаси на голлинията два опасни удара на Коджа и един на Хурихейн.

Вашият коментар