Астън Вила-Престън

Астън Вила и Престън направиха зрелищно 3-3 пред близо 28 хиляди зрители на „Вила Парк“. За първи път на вратата започна Марк Бън  като титуляр както и Ел Мохамади. Мачът започна равностойно ,като топката се задържаше по-често в центъра на терена. За Вила най-активен беше Коджа и Хърихейн а за гостите най-опасен беще бившия ни играч Калъм Робинсън.Постепенно играчите ни започнаха да владеят по-често топката и опасностите пред Масуел не закъсняха.Грилиш опита да го притесни а след това и Хърихейн докато не се стигна до 26-ата минута ,когато Ел Мохамади центрира и Коджа надскочи пазача си за да отбележи петия си гол за сезона.

Втория гол падна в 37-ата минута когато рожденика Ейбрахам овладя топката на тъчлинията ,надбяга двама защитника и под плонжа на вратаря отбеляза втория си гол за отбора. До края гостите имаха шанс да застрашат Бън но не улучиха вратата.

Второто полувреме започна ужасяващо за Вила.Играчите на Престън владееха топката и това се дължеше на появата на бързината на Джонстън,друг бивш наш кадър от Академията.Именно негов пас към Нмеча ,накара Честър да го фаулира.Последва червен картон за капитана ни и дузпа,която беше реализирана от Джонстън в 56-ата минута.

Последваха два фрапиращи пропуска на гостите а междувременно в игра се появи Брии на мястото Ейбрахам. Гостите изцяло завладяха половината на Вила  и втория гол не закъсня в 79-ата минута. На границата на наказателното поле,МкГин излишно направи фаул, Пол Галахър стреля покрай лошо построената стена и изравни резултата. Престън пропуснаха още две положения за гол а в игра за Вила се появи Уелан. В 86-ата минута Луйс Моулт  вкара трети гол и гостите предвкусваха първи три точки като гости. Но 91-ата минута Туанзибе проби отдясно ,центрира и в суматохата Болазие изравни за 3-3. Имаше още две минути до края и за да е пълна драмата, Вила получиха право на дузпа. С изпълнението и се нагърби Уелан, но вратаря на гостите улови ъгъла и донесе точката за последните в класирането Престън. Като за капак, Стив Брус беше замерван със зелка от феновете.

Вашият коментар