Астън Вила – Норич

Астън Вила записаха първа първа победа за сезона, след като се наложиха с 4-2 над гостите  си от Норич Сити. За последно бяхме отбелязвали четири гола през 2014 и то отново срещу днешния ни съперник , само че тогава резултата беше 4-1.

Иначе за днешния двубой, мениджъра ни имаше дилемата кого да пусне в атака,след като всичките ни нападатели са контузени.Стив Брус заложи на младежкото дуо Андре Грийн и Кийнан Дейвис. Те не го подведоха и можеха на три пъти да отбележат в първите минути на двубоя 1 но вратарят на „канарчетата“ Гън беше на висота. Но в 22-ата минута Дейвис проби отдясно,центрира и непокрития Хурикейн откри резултата. В 30-ата минута принудително напусна Онома а на негово място се появи Лансбъри. Вила продължиха да атакуват и удар на Уелан беше блокиран пред голлинията, но в 42-ата минута след самостоятелен пробив,Андре Грийн отбеляза първия си гол при мъжете.Гостите опитаха чрез удари отдалеч да притесняват Джонстън, но опитите им не го затрудниха.

През второто полувреме продължихме с натиска и Честър беше  близо до отбелязването на гол, но противно на логиката , в 60 – ата минута гостите намалиха резултата чрез Джос Мърфи. Пропуски на Дейвис и на Уелан не попречиха на Хурихей да отбележи от 25 метра за 3-1 ,но гостите отбелязаха втори гол чрез резервата Нелсън Оливера в 79-ата минута. Вила продължиха да атакуват и в 85-ата минута отново с далечен удар,Хурихейн отбеляза първия си хетрик за Астън Вила. Това е първия хетрик отбелязан от играч на Вила ,като последния беше отбелязан от Бентеке срещу КПР през 2015 година. До края Грийн можеше да отбележи и втори гол, но добавката му с глава отиде точно в ръцете на Гън,като преди това Елмохамади уцели горната греда на вратата на Норич.

Вашият коментар