Астън Вила-Брентфорд

Астън Вила направиха втори пореден мач наравно, след като завършиха 2-2 с отбора на Брендфорд.Вила не бяха побеждавали гостите си от близо 65 години и в стотния мач на капитана си Честър очакваха да счупят „каръка“. Астън Вила започнаха по-активно срещата и още в 4-ата минута МкГин можеше да открие резултата но не успя да уцели вратата.Много активни бяха Адома и Грилиш в атака а Коджа постоянно тормозеше защитниците на гостите.Гостите рядко поглеждаха към вратата на Нейланд,но в 23-ата минута след перфектна атака Мупай откри резултата пред погледа на статистите Честър и Единак. Вила взеха нещата в свои ръце и оказаха сериозен натиск , който се увенча с хубав гол на Коджа който преодоля защитника пред себе си и стреля неспасяемо . Съдията на няколко пъти подмина явни нарушения срещу наши играчи а и не отсъди и две 100-процентови дузпи.

Второто полувреме започна с масиран натиск на домакините и само късмета и еднообразните центрирания помогнаха на гостите да не получат нов гол .Близо 20-сет минути Брендфорд не можеха да минат центъра на терена , но след 65-ата започнаха да поглеждат към вратата на Нейланд. Защитниците започнаха често да грешат и вратаря ни трябваше да се намесва но в 82-ата минута Мупай отбеляза втория си гол след нова грешка на норвежкия ни вратар. Гостите можеха да решат на два пъти мача но пък тогава и Нейланд показа класата си.В игра се появиха Мърфи, Хурихейн и Грийн но това не се отрази на играта ни .

И когато всички очакваха първа загуба за сезона, след поредното центриране Коджа за втори път порази вратата на Бентли и спаси временно главата на Брус.На стадиона бяха и новите ни попълнения под наем Боазие и Ел Гази.

Вашият коментар