Астън Вила – Блякбърн

Астън Вила записаха пета поредна победа към похода си към стадион „Уембли“. Пред близо 39,687 зрители на „Вила Парк“, момчетата на Дийн Смит победиха отбора на Блякбърн с 2-1. Головете за нашия отбор отбелязаха Ейбрахам и Мингс а за гостите точен беше Амарий Бел. Нашите момчета започнаха по-активно мача и още в 8-та минута водехме в резултата.След многоходова атака,Ел-Гази подаде успоредно на вратата и Тами отбляза 22-ия си гол с екипа на Вила.

Последваха куп пропуски пред вратата на гостите , но вратаря им Давид Рая показа класа и спаси отбора си от повече попадения.Гостите имаха само едно положение за гол , но удара на Амстронг уцели горната греда. С греда се отличи и МкГин ,след като удара му бе избит от Рая в лявата греда.В даденото от съдията продължение,Нийл Тейлър стреля силно,вратаря изпусна топката която влизаше във вратата но Ел-Гази довкара топката, но се оказа че е бил в засада.Второто полувреме отново владеехме топката на голът падна чак в 61-та минута ,когато след центриране от МкГин, Минг с глава увеличи на 2-0.

Едва тогава гостите се разиграха започнаха да поглеждат по-често към вратата ни. В 74-та минута Чарли Мългрю стреля силно, Стиър изби удара но топката попадна в Амари’и Бел и резултата беше намален на 2-1. До края гостите нападаха и стреляха от всяко положение, но защитата ни се справи.След тази победа се изкачихме на 5-то място но съперниците под нас имат неизиграни мачове.

Вашият коментар